Välkommen till bloggen

Varmt välkommen till Hornet! Här skriver jag om mina funderingar kring livet i fjällen, ger dig tips om hur du hittar smultronställen och hur du får ut det mesta av livet kring Funäsdalen. Jag jobbar som fjällguide både på vinter- och sommarhalvåret. Men egentligen så ser jag inte året som uppdelat i två, utan jag ser alla de olika faserna i naturen som sina egna. Jag följer de samiska uppdelningarna av året – det finns ju åtta olika årstider enligt samerna.

Jag har jobbat som fjällguide i snart ett år nu. Innan så jobbade jag som IT-konsult på en större firma vars namn får vara osagt. Varje dag satt jag där och stirrade och klickade, trivdes aldrig utan märkte att jag allt som oftast försvann med blicken ut genom fönstret istället. Till sist tröttnade jag – jag ville inte leva mitt liv framför en lysande och blinkande skärm. Jag ville ju egentligen bara ut i naturen och uppleva och andas in den friska luften. Det är ju därför man bor här och inte i nån storstad. Så jag sade upp mig och tittade aldrig bakåt! Som tur var behövde min morbror hjälp med guidningen i fjällen och han visste ju att jag kunde naturen som min egen innerficka. Jag och frugan tog en välförtjänt minisemester på Fuerteventura innan jag började guida med min morbror. Det var faktiskt under den semestern som vår dotter blev till!

Hur som helst – välkommen till Hornet. Jag hoppas att du kommer ha glädje av det jag skriver.

One thought on “Välkommen till bloggen”

  1. Tack för välkomnandet! Det ska bli riktigt kul att följa dig. Det låter som att du kommer att ha många intressanta berättelser att berätta om!

    Mvh,
    Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *