Det ska se ut som det känns inuti

Som jag skrev förut tycker jag att det är väldigt skoj att inreda vårt hus. Jag sitter ofta på kvällarna och letar på nätet efter gamla möbler som vi kan göra om – min fru är jätteduktig på att klä om gamla stolar och soffor.

Det mesta vi får tag på har ett långt nytt liv framför sig. Man byggde annorlunda förr – för att möblerna skulle hålla och kunna gå i arv. Samtidigt fanns det mycket skuld inbakat, man var liksom tvungen att ta över det gamla ekskåpet från farfar som vägde bly, fast man inte hade plats eller tyckte om det. Och det känns aldrig bra att inte få bestämma själv hur man vill ha det omkring sig.

Men det får vi hemma hos oss – vi har en salig blandning av gammalt och nytt., omgjort och hemmasnickrat. Det är så vi vill ha det och det speglar vilka vi är inuti!

Det är lättare nu än förr att hålla koll på inredningstrenderna tack vare nätet. En av mina kompisar på gatan, Krister, flyttade ner till Stockholm för att han tröttnat på att inte hänga med.

dome

Han startade inredningsmagasinet www.dome.se för ett tag sen som inte alls är så dumt. Han blir nog kvar där men jag hör ju också att han saknar stillheten här uppe. Och hade han vuxit upp i Funäsdalen idag så hade han aldrig behövt flytta på sig, i alla fall inte för att bättre kunna hänga med i trenderna, han hade haft allt serverat på fatet som kallas Internet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *